До кінця року у великій залі філармонії завершать будівельні роботи

29.06.2017 14:55 Влада
До кінця року у великій залі Харківської філармонії завершать загальнобудівельні роботи та монтаж сценічного обладнання.

У 2018-му підрядникам знадобиться ще 7-8 місяців - на оздоблення. Як просуваються роботи на головному «культурному» будівництві регіону, 29 червня перевірила керівник ХОДА Юлія Світлична.

«Роботи на другому спусковому комплексі Харківської обласної філармонії - це велика зала майже на 800 місць - тривають не один рік. Зараз усе йде за графіком, є все необхідне: і фінансовий ресурс, і технічні можливості, і робоча сила, - зазначила Юлія Світлична. - Обсяг робіт, які ще належить провести, досить значний і потребує особливої уваги. Є частини ліпнини, які потрібно або відновити і привести до ладу, або виготовити заново. Потім потрібно провести підготовчі роботи та взятися до оздоблення. Головне завдання, яке я ставлю будівельникам: об'єкт повинен бути завершений протягом двох років».

Керівник компанії-генпідрядника ВАТ «Трест «Житлобуд-1» Олександр Харченко повідомив, що до кінця року буде закінчено загальнобудівельні роботи, встановлять двері, вікна, змонтують покрівлю, а також завершать монтаж сценічного обладнання.

«Наступного року нам необхідно буде близько 7 - 8 місяців для закінчення оздоблювальних робіт, укладання плитки, паркету, установлення крісел, диванів, облаштування сцени тощо», - уточнив Олександр Харченко.

Про бюджетні місця у харківських вишах розповіли у ХОДА 

За словами директора й головного диригента Харківської обласної філармонії Юрія Янка, велика зала філармонії матиме вигляд такий само, якою вона була у XIX столітті.

«Сама зала буде з ложами, ліпленням, атлантами, янголятами. Сама філармонія після завершення робіт стане величезним комплексом, де можна буде отримати повний спектр музичних послуг: послухати орган, оркестр, солістів, хор», - перерахував Юрій Янко.

Він також відзначив, що вперше в Україні в залі буде встановлено спеціальне звукове обладнання (так звана «мушля», яка фокусує звук). Також змонтують спеціальний механізм, завдяки якому буде підніматися й опускатися оркестрова яма.

Голова ХОДА нагадала, що реконструкція філармонії ведеться за рахунок співфінансування з державного та обласного бюджетів.

«Ми робимо все, щоб у найкоротші терміни завершити будівництво, яке тривало десятиліттями», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона також зазначила, що, хоча на даний момент філармонія є тим об'єктом сфери культури, якому приділяється підвищена увага, це далеко не єдине «культурне» будівництво в області. Так, коштом обласного бюджету триває реконструкція районних і сільських будинків культури в Кегичівському, Богодухівському, Нововодолазькому, Зачепилівському, Ізюмському районах, вже завершують роботи із зовнішнього оброблення фасадної системи будинку культури в Куп'янському районі. Також реконструюються будинки дитячої творчості та бібліотеки. В обласному центрі проводиться планова реконструкція колон Харківського академічного російського драматичного театру ім. О. С. Пушкіна.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта