Добкін прокоментував події у ХОДА

08.04.2014 12:30 Влада
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Після чотиритижневого перебування в Києві колишній губернатор Харківщини Михайло Добкін повернувся на малу батьківщину і дав прес-конференцію.

- Настрій людей сьогодні дуже тривожний. Якщо влада буде продовжувати так відноситися до людей, які проживають на південному сході України, то ситуація буде тільки погіршуватися. Не можна з людьми сьогодні розмовляти мовою ультиматумів, погроз та образ, - сказав Михайло Добкін, оцінюючи ситуацію у Харкові. 

Ставлення Добкіна до існування певної самостійної Харківської республіки — негативне.

- Харківська область — невід’ємна частина України, як увесь південний схід. І повинна такою залишитися навіки, - заявив він.

Михайло Добкін порівняв економічну ситуацію сьогодення з минулорічною. 

- Сьогодні не можна на непрацюючу економіку класти додатковий вантаж відповідальності: підвищувати податки для бізнесу, ціни й тарифи, прибутки від депозитів обклали податком... Система не змінилася. Без відсторонення нинішньої влади вирішення цих проблем я не бачу, - додав він.

Екс-губернатор висловив занепокоєння з приводу того, що сьогодні відбувається на площі Свободи. Із його слів, будівлю Харківської обласної державної адміністрації у 2010 році влада прийняла пошарпаною, з вікнами, які з 1953 року не замінювалися.

- Ми зробили ремонт без залучення бюджетних коштів. Ми зробили цю будівлю такою, яким має бути обличчя регіональної влади. Я передав адміністрацію чистою, відремонтованою, робочою. А тепер, подивіться, що з нею зробили, менш аніж за місяць. Сьогодні туди не можна зайти, не говорячи вже про те, аби запросити туди якусь закордонну делегацію. У малу залу, де я проводив наради,  приймав чотирьох президентів інших країн, сьогодні вивантажили продукти харчування. Нам треба щось змніювати, інакше  отримаємо таку ж країну: згорілу, розкрадену, завалену дешевими продуктами і пустими пляшками з-під алкоголю.

Максим Грек

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта