Добкін розповів про безкоштовні юридичні послуги для населення

08.10.2013 07:33 Влада
http://obozrevatel.com/ http://obozrevatel.com/
Юридичний департамент у структурі ОДА вперше з'явився саме на Харківщині.

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

За його словами, на виконання соціальних ініціатив Президента України щодо надання безоплатної правової допомоги населенню Харківський регіон першим вийшов з пропозицією, і в структурі обласної державної адміністрації було створено структурний підрозділ - Юридичний департамент, який займається створенням умов для надання безоплатної юридичної допомоги населенню.

- Раніше юристи були розосереджені практично в кожному управлінні, і їх робота не була координованою. Кожен юрист відповідав за свою ділянку роботи, і якоїсь цілісної політики в плані управління цими людьми в області не було. Ми вперше за історію Харківської області зібрали цих людей в один департамент, їх курирує профільний заступник голови облдержадміністрації. Разом з обласним управлінням юстиції, разом з іншими структурами, які мають можливість надавати правову допомогу населенню, ми проводимо таку роботу, - сказав Михайло Добкін.

Також він додав, що Кабінету Міністрів було запропоновано закріпити право проведення такого пілотного проекту за Харківським регіоном.

- Якщо на нашому досвіді держава побачить, що це дуже важливо і корисно, то враховуючи сильні і слабкі сторони, відкоригувавши нашу роботу, наш досвід можна було б поширити і на інші регіони, - підкреслив губернатор.

Джерело: ХОДА
Автор: Администратор сайта