Добкін розповів, чим українцям загрожує зближення з ЄС

09.07.2013 07:45 Влада
http://obozrevatel.com http://obozrevatel.com

Про плюси й мінуси більш тісної співпраці України з Європейським Союзом розповів під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін.

– Наш вектор у бік Євросоюзу – це не особисте побажання керівництва країни, це не данина моді, це бажання більшої частини населення України; а найголовніше – серед молоді таких людей переважна кількість, – зазначив губернатор. – Це при тому, що сьогодні ЄС переживає не кращі свої часи з економічної та політичної точок зору. Утім, ті основоположні людські цінності, які сьогодні є нормою в ЄС, набагато ближчі громадянам України, ніж будь-які інші. Але це не означає, що ми зруйнуємо відносини з Митним союзом, іншими державами.

Михайло Добкін не виключає, що як будь-яка кардинальна зміна усталеного укладу життя, зближення з Європейським Союзом призведе до певних незручностей. Але, на думку губернатора, якщо ми не зробимо крок назустріч ЄС, краще не стане.

– Люди в нашій країні хочуть змін, і ми зобов’язані такі зміни робити, – зазначив Михайло Добкін. – Сподіваюся, що в тих, хто відповідає за інтеграцію України з європейською спільнотою, вистачить професіоналізму мінімізувати для нас втрати, які будуть неминучі.

Як один із варіантів таких втрат Михайло Добкін зазначив, що якщо Україні відкриють кордони, і людям не потрібно буде отримувати візу, тим більше робочу, дуже велика частина працездатного населення поїде працювати в інші держави. При цьому мігранти, звісно, перестануть сплачувати податки в Україні, а отже – забезпечення дітей, пенсіонерів та інші соціальні виплати залишаться із державою «сам на сам».

– Ми не можемо заборонити людям вільно обирати місце роботи, але ми повинні бути готовими до того, що пенсії та інші соціальні виплати нікуди не зникнуть, – зауважив голова облдержадміністрації. – До цього слід готуватися і знаходити компенсатори, які допоможуть мінімізувати витрати в такій ситуації.

Юлія Горобець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта