Добкін та Чернов відрядять наглядачів до Shell

18.01.2013 11:35 Влада
http://www.oblrada.kharkov.ua/ http://www.oblrada.kharkov.ua/
При формуванні дорадчого комітету з Соціальних Інвестицій компанією Shell, до його складу будуть включені представники Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради.

Про це йдеться у рішенні сесії Харківської облради «Про погодження проекту Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Юзівська, між державою Україна та компанією «Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (ІV) Б.В.» та ТОВ «НАДРА ЮЗІВСЬКА», яке учора 86 голосами прийняли депутати облради.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов під час післясесійного брифінгу розповів, що на рівні керівництва Міністерства екології та природних ресурсів України та області є домовленість про обов’язкове включення представників Харківщини до усіх наглядових та громадських органів, які створюватимуться під час реалізації проекту з метою забезпечення відкритості.

– Люди мають знати, на якій стадії реалізації знаходиться проект, – зауважив Сергій Чернов.

Також він зазначив, що технології, які будуть застосовуватися при видобутку газу в області є безпечними, зокрема розробка Юзівського родовища не позначиться на забезпеченні питною водою населених пунктів, розташованих поблизу з родовищем.

– Харківська область дійсно відноситься до областей з обмеженою кількістю питною води. Є окремі території, в яких ми реалізуємо державну програму «Питна вода». Кошти з місцевого бюджету виділяються на покращення водопостачання в деяких степових районах і маленьких населених пунктах, – сказав Сергій Чернов. – Ніякої загрози технологія гідророзриву для якості та кількості питної води не несе. Про це говорили сьогодні фахівці, зокрема, директор науково-дослідного інституту екологічних проблем, який досконало вивчив світовий досвід використання нетрадиційних методів видобутку вуглеводнів.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта