Добкін у перший день відпустки зіграв з дітьми у футбол (ФОТО)

02.08.2013 10:37 Влада
фото Тетяни Василець фото Тетяни Василець
Два мікроавтобуси, нове покриття на спортивних майданчиках, дитячий майданчик і тринажери, а ще безпровідний інтернет з'явилися у дитячому містечку «Отрадне».

- Завдяки добрим серцям людей вирішилася транспортна проблема, яка стояла перед родинами «Отрадного». Виїзди за покупками, на відпочинок, у школу віднині не проблема. Я сьогодні перший день у відпусці, але приїхав, аби особисто переконатися, що обіцяне зроблене, - сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.


Після спілкування з родинами губернатор області перевірив покриття на спортивних майданчиках разом із дітьми. З другої спроби Михайло Добкін зміг закинути м'яч у кошик. А от забити гол у ворота юного голкіпера губернатору так і не вдалося.

На сьогодні в дитячому містечку «Отрадному» живе три родини. У кожної не менше десятьох дітей. Усього ж — 32 дитини. Сім'я Ірини Голуб та її чоловіка Ігоря наймолодша у поселенні. У новий двоповерховий будинок вони заїхали 17 липня. У батьків-вихователів десятеро дітей.

- Ми давно з чоловіком мріяли про велику родину. Довгий час малюки у нас не з'являлися. Потім народилися близнятка. Саме завдяки дівчаткам і давньому бажанню ми взяли на виховання ще вісьмох дітей, - розповідає Ірина.


Усього в харківській області працює 70 будинків сімейного типу.

- Сьогодні у харківській області є понад тисячу дітей, які живуть без біологічних батьків, - розповів заступник губеннатора із соціальних питань Ігор Шурма. - В «Отрадному» ми плануємо збудувати ще один будинок і розраховуємо, що тут оселиться багатодітна сім'я, батьком якої буде священник. Окрім цього, подібний проект плануємо реалізувати в 2014-2015 роках в Дергачівському районі. Там у будинку житимуть чотири багатодітні родини.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта