Екопарк Фельдмана став регіональним (ДОКУМЕНТ)

20.06.2013 09:12 Влада
http://www.geolocation.ws/ http://www.geolocation.ws/
Сьогодні депутати Харківської обласної ради ухвалили рішення «Про створення регіонального ландшафтного парку «ЕКОПАРК».

У його склад увійде Feldman Ecopark – проект, реалізований народним депутатом України Олександром Фельдманом.

Регіональний ландшафтний парк «ЕКОПАРК» буде розташований на території Дергачівського району на орієнтовній площі 140,5 га.

- Створення регіонального ландшафтного парку «ЕКОПАРК» проводиться з метою збереження цінних природних комплексів. Територія парку, що проектується, має значну природоохоронну та рекреаційну цінність для Дергачівського району. Тут зростає 6 видів рослин, які занесені до Червоної книги України, мешкає 5 видів тварин, що занесені до Європейського Червоного списку, та 18 видів тварин, які занесені до Червоної книги України, - зазначив Директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації Ігор Капусник.

Фінансування заходів щодо ландшафтного парку відповідно до ст. 46 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» здійснюється за рахунок місцевих бюджетів. Для цієї мети можуть також залучатися кошти позабюджетних і благодійних фондів, кошти підприємств, установ, організацій та громадян.

На території щойноствореного ландшафтного парку кілька років працює Feldman Ecopark - проект  МБФ «Фонд Олександра Фельдмана». Основною частиною Feldman Ecopark є зоопарк з рідкісними видами тварин.

- Я хочу подякувати Олександру Фельдману за те, що він робить, вкладає кошти, щоб цей парк був прикрасою Харківської області, - зазначив голова Харківської облради під час обговорення проекту рішення.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта