Екзамен у прокуратуру. Двох кандидатів вигнали з тестів (ФОТО)

07.09.2015 11:22 Влада
Фото прокуратури Харківської області Фото прокуратури Харківської області
У Харківському регіональному центрі з організації та проведення конкурсного відбору в органи прокуратури 5 та 6 вересня пройшли тестування 847 кандидатів на керівні та рядові посади у місцевих прокуратурах.

Як повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури, учасникам тестування було запропоновано протягом 2 годин відповісти на 100 тестових запитань. Однак були і рекордсмени. Наприклад, претендент із Сумської області набрав максимальні 100 балів лише за 15 хвилин. Хлопець планує працювати прокурором місцевої прокуратури і говорить, що до тестів готовий вже давно.

- До тестів почав готуватись з першого ж дня, як їх виклали на сайті ГПУ. На мою думку, вони не складні і не легкі. Знання, які перевіряють ці тести, повністю відповідають рівню, необхідному для працівника прокуратур, - відзначив кандидат.

В цілому рівень знань майбутніх прокурорів оцінили як досить високий. За словами заступника Генерального прокурора України Віталія Каська, лише близько 10 % набрали менше 50 балів.

- Тестування проходить дуже спокійно, якихось конфліктних ситуацій, на які треба було б реагувати комісії, не зафіксовано. Це лише перший етап – професійний тест. Другий етап стосуватиметься так званого тесту IQ і проводитиметься наприкінці вересня. У жовтні - психологічне тестування і співбесіда, - розповів Віталій Касько.

У той же час не обійшлося і без відсторонень. Так, двоє претендентів на рядові посади з Полтавської області підказували один одному відповіді. За цим фактом комісія склала акт та відсторонила порушників від проходження тестів без права перездавання.

За відкритістю, прозорістю та неупередженістю тестування спостерігали представники громадської мережі «Опора» та Консультативної місії Європейського Союзу. Крім того, усі аудиторії обладнані відеоспостереженням, а на сайті Генеральної прокуратури України ведеться пряма трансляція.

Кіра Малєжик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта