Екзамени в автошколах Харкова складатимуть по-новому. Подробиці

17.04.2013 11:53 Влада
Впровадити на центральних вулицях Харкова однобічний рух, додати на перехрестях світлофорів, модернізувати пішохідні переходи пропонує місцевій владі обласне управління ДАІ. Зміни відбудуться і з автошколами.

Другий рік в Україні відбувається акредитація автошкіл. Департамент ДАІ, Міносвіти і Мінінфраструктури створили спеціальну комісію, яка проводить комплексне обстеження підприємств і виносить вердикт - чи можуть там навчати майбутніх водіїв. Перевіряється матеріально-технічна база, транспортні засоби, а також проводиться атестація викладачів.

- Такі заходи прийняті через велику кількість ДТП, які здійснюють водії з маленьким стажем, - розповідає начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем управління Сергій Будник. - Близько 38% аварій з постраждалими здійснюють автоаматори із стажем до 5 років, і 25% - зі стажем до 2 років. Ці цифри є незмінними впродовж декількох років.

Також ДАІ впроваджує автоматизовану інформаційну систему під час складання екзаменів у автошколах. Автоамтизованим буде не тільки процес видачі посвідчень, але й самі автодроми.

В рамках Державної цільової програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2016 року для підвищення безпеки на вулицях Сумській та Пушкінській і перпендикулярних їм буде впроваджено однобічний рух для автомобілів.   Окрім цього в Харкові вже впроваджують автоматизовану систему дорожнього руху.   

- Як експеримент, ми пропонуємо пішохідний перехід підняти на два сантиметри для того, щоб водії краще бачили пішоходів і звертали на них увагу, – заявив начальник управління ДАІ в Харьківській області Олександр Єршов.

Олександр Єршов. – Відповідну пропозицію  ми вже внесли до Обласної програми по безпеці руху.   

Окрім цього, для безпеки пішоходів в ДАІ обіцяють обладнати декілька аварійно небезпечних перехресть переходами зі світлодіодами.

- На перехресті вулиці Отакара Яроша цей експеримент був вдалим, тому таку систему варто впроваджувати й далі, – зазначив Олександр Єршов.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта