Енергопаспорт міста Куп'янськ зробила місцева влада

10.12.2012 14:05 Влада
http://www.energo-pasport.com http://www.energo-pasport.com
У цьому році депутатами Куп'янської міськради виділено до двох мільйонів гривень для комунальних підприємств у фонд поповнення обігових коштів.

Про це кореспонденту "СК" розповів мер міста Куп'янськ Володимир Демченко.

За його словами, це дало можливість виконати життєво важливі для міста проекти, бо  сьогодні без проектно-кошторисної документації неможливо отримати кошти.

- Кожну копійку треба захищати, треба довести, що реорганізація, модернізація об’єкта необхідні. Так,  ми перші в області провели енергоаудит, зробили так званий енергопаспорт, - розповідає Володимир Демченко. - На модернізацію  енергозбереження «Водоканалу» нам необхідно 54 мільйони. Гроші великі, і для реалізації цього проекту ми будемо просити кошти у держави. Основне, що ми будемо робити, – це замінювати старе обладнання на менш енерговитратне, посилювати контроль за витратами води.

Щодо теплозабезпечення. Два роки тому у своїй передвиборчій програмі  я  декларував, що влада дозволить людям установлювати автономне опалення в багатоповерхових будинках, бо населення міста не влаштовує централізоване теплопостачання. Ми повинні дати людям право вибору. Ми надаємо дозвіл на автономне опалення безкоштовно. Проблеми в людей виникають під час підключення до мереж через відсутність технічної можливості. Але й тут ми допомагаємо. Так, по вулиці Леніна, у будинках 37 і 99, діаметр трубопроводу не дозволяв пропускати потрібний об’єм газу. І ми замінюємо ті труби на труби більшого діаметру, виділяючи для цього кошти з бюджету.

Ольга Тараб, матеріал з газети "Слобідський край" №143 від 29.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта