Головред газети проти місцевої влади. Чиновники відмовляються виконувати рішення суду

25.06.2015 08:07 Влада
Фото: ua.112.ua Фото: ua.112.ua
На Харківщині головного редактора печенізької районної газети "Печенізький край" відмовляються поновити на роботі попри рішення суду.

9 червня головний редактор газети Тетяна Сиром'ятникова виграла суд проти місцевої влади. 16 березня жінку незаконно звільнили з посади. Підставою для звільнення стала доповідна записка, в якій стверджувалося, що з невідомих причин був зірваний випуск газети. За словами ж Тетяни Сиром'ятникової, чиновники прекрасно знали про причини, які призвели до зриву номера. Так, 22 січня депутати районної ради прийняли бюджет, у якому були прописані гроші на фінансування видання, але їх заблокувала районна адміністрація. В результаті газета так і не отримала грошей, і сплачувати за друк було нічим.

- Про неотримання грошей редакція багато разів інформувала адміністрацію в доповідних записках, листах, однак реакції на це ніякої не було, - сказала Тетяна Сиром’ятникова.

Суд визнав звільнення головного редактора неправомірним, зобов'язав місцеву владу поновити жінку на посаді і компенсувати їй зарплату. Попри це районне керівництво не поспішає виконувати рішення суду.

- Адміністрація, райрада, нинішнє керівництво редакції відмовляються виконувати рішення суду, вигадують різноманітні відмовки. Наприклад, пишуть скарги на дії судового виконавця, - розповіла Тетяна Сиром’ятникова. - Крім того, протягом всього часу розгляду справи у суді на мене та редакцію чинився тиск. Органами адміністрації і райради створювалися комісії, перевірялися документи, їх вилучали у головного бухгалтера. Робилося все, щоб я відмовилася від боротьби. Зараз коли справа виграна, цей пресинг поновився.
23 червня Печенізька райадміністрація, райрада та нинішнє керівництво редакції "Печенізький край" подали заяви до апеляційного суду. Дата слухання ще не призначена.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта