Гроші на ремонт доріг не поділили на Харківщині

19.10.2012 06:56 Влада
http://profinance.kz http://profinance.kz

Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у цьому році виникли проблеми із розподіленням коштів державної субвенції на ремонт доріг Харківщини.

Адже вперше за останні роки гроші виділялись не централізовано на область, а спрямовувались безпосередньо у райони, де вони були необхідні. В результаті з  114,5 млн грн,  було освоєно 56,1%.

-  В минулому році ми освоїли гроші швидше, адже всіма роботами займався єдиний замовник — служба автомобільних доріг Харківської області. Зараз районні адміністрації і мери міст виявилися не зовсім готові до того, щоб правильно розпорядитися цими грошима, правильно і швидко знайти підрядників, які би вчасно освоїли кошти і виконали необхідні роботи. Тому нам доводилось втручатися в цю ситуацію, - розповідає Валентин Дулуб. -  Зараз ми пропонуємо Укравтодору і Кабінету міністрів, щоб у подальшому гроші знову розподілялись централізовано на область, а ми вже далі будемо збирати списки ділянок доріг, що потребують ремонту, визначимо єдиного замовника і закінчимо ремонт доріг Харківської області до вересня 2013 року.

В той же час, у декількох районах роботи по ремонту доріг завершені на 89-100%: це Близнюківський, Борівський, Зачепилівський, Зміївський, Лозівський, Нововодолазький, Краснокутський і Вовчанський райони. За словами Валентина Дулуба, повне освоєння субвенції дозволить відремонтувати 200 тис. м² доріг Харківської області, підвищити якість доріг і безпеку дорожньо-транспортного руху.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта