Ігор Райнін проінспектує роботу лікарень Харківщини (ВІДЕО)

12.07.2016 10:17 Влада
Фото: Тамара Кич Фото: Тамара Кич
На нараді з керівниками правоохоронних органів області, яке відбулося 11 липня, Ігор Райнін порушив питання якості наданих медичних послуг в регіоні.

«Я не ставлю під сумнів рівень харківської медицини, він дійсно високий. Харківські лікарі неодноразово демонстрували свій професіоналізм, в тому числі в умовах антитерористичної операції. Але варто розділяти поняття: високопрофесійний лікар не завжди може бути чесним і ефективним менеджером - головним лікарем», - підкреслив Ігор Райнін.

За його словами, в обласну адміністрацію надходить багато скарг, пов'язаних з неуважним ставленням медичних працівників до пацієнтів. Вирішувати цю проблему, на думку голови ХОДА, повинні керівники закладів охорони здоров'я.

«Головні лікарі та керівники по медичній частині зобов'язані створити такі умови, щоб забезпечити увагою і повагою пацієнта, - підкреслив Ігор Райнін. - Я особисто проїдусь по обласним і міським лікарням разом з депутатами обласної ради, пройдуся по палатах, і я буду говорити з людьми. І побачу - які керівники справляються зі своїми завданнями, а які - ні».

«Я розумію, що в клініках області є питання до медичного обладнання, до кількості та асортименту медикаментів, але це не повинно бути виправданням неповаги і неуваги до пацієнта, - підкреслив керівник ХОДА. - У минулому році ми направили понад 80 мільйонів гривень з обласного бюджету на зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я - це рекордна сума для Харківської області. Цього року фінансування буде більше».

Глава обладміністрації також зазначив: для того щоб навести порядок в роботі медустанов, необхідна участь правоохоронних органів.

«Ми повинні навести порядок у сфері охорони здоров'я, як і в сфері освіти - саме тут найбільше скарг від громадян. У цій роботі обласній адміністрації знадобиться підтримка прокуратури та інших правоохоронних структур області», - підкреслив Ігор Райнін.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта