Імпортні ліки будуть вдвічі ретельніше перевірятися на кордоні

11.10.2013 06:00 Влада
http://nikitafirst.com.ua/ http://nikitafirst.com.ua/
Перевіряється товар семи компаній , на чию частку припадає 65 % ввезених в країну лікарських засобів.

Митна служба посилила контроль над операціями з ввезення в Україну лікарських засобів , повідомила асоціація дистрибуторів ФармУкраїна , - пише ЛігаБізнесІнформ.

- Зараз вантаж перевіряють на відповідність митній декларації , виймають упаковки ліків , а також проводиться повільна і не дуже зрозуміла процедура фотографування в реальному часі, - сказано в повідомленні асоціації.

Перевіряється товар тільки семи компаній , на чию частку припадає 65 % ввезених в країну лікарських засобів. Йдеться про БаДМ , Оптіма фарм , Альба Україна , а також про найбільших компаніях , які постачають ліки за виграними державними тендерами - Фармстандарт -Біолік , Центрофарм , Вектор фарм і Людмила -фарм.

У прес -службі Міністерства доходів і зборів відзначили , що діють на підставі звернення одного з головних управлінь СБУ.

- Ми отримали лист , в якому зазначалося , що можуть бути допущені порушення законодавства під час переміщення через митний кордон України лікарських засобів на адреси семи суб'єктів господарювання, - зазначили у відомстві.

Враховуючи вимоги СБУ провести ретельний огляд товару , цю інформацію міністерство 8 жовтня направило на митниці. Час проведення перевірок СБУ встановлено не було.

Автор: Администратор сайта