Інтернет-мережу для швидкої євроінтеграції України презентували у Харкові

18.09.2013 10:55 Влада
http://vecherka.donetsk.ua/ http://vecherka.donetsk.ua/
За сприяння ЄС в Україні створюється національна мережа фахівців і практиків з регіонального та місцевого розвитку РегіоНет.

Як розповів заступник керівника цього проекту Юрій Третяк, метою створення мережі є об'єднання та професійний розвиток фахівців з усіх регіонів України. На першій стадії їх буде до 300 українців і вони залучатимуться до вироблення дієвих і ефективних програм соціально-економічного розвитку регіонів.

- Діяльність РегіоНет переважним чином здійснюватиметься через інтернет-портал і його заплановано відкрити навесні наступного року, - розповів Юрій Третяк. - Портал буде головним майданчиком для професійних дискусій, дистанційного навчання, обміном досвідом і проектами. Так що ми запрошуємо ініціативних харків'ян стати кандидатами до складу фахівців РегіоНет.

Експерт з управління регіональним розвитком Адам Пуза зазначив, що подібна мережа була створена в Польщі в 2001 році. Це дало змогу активніше взяти курс на євроінтеграцію і вже через три роки ця країна вступила до ЄС. Відтак, РегіоНет дозволить і Україні швидше брати курс на євроінтеграцію. А ось у США та Канаді подібні мережі діють уже тривалий час і без сертифікатів виданих тамтешніми спеціалістами людину не візьмуть на роботу в муніципалітет.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта