Кабмін підтримав харківську ініціативу – регіони отримали нові повноваження

02.01.2013 14:17 Влада
http://www.ostro.org/ http://www.ostro.org/

Згідно з Постановою уряду місцеві держадміністрації надаватимуть дозволи на спеціальне водокористування.

Передати повноваження щодо погодження надання спеціальних дозволів на використання водних об’єктів на регіональний рівень запропонував президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, який 10 вересня 2012 року під час зустрічі Прем’єр-міністра України з представниками Національного Конгресу місцевого самоврядування звернувся з цією ініціативою до Миколи Азарова.

В Харківській обласні раді зазначають, що такий підхід, перш за все, посилить контроль за використанням водних об’єктів та сприятиме більш раціональному їх використанню.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров підписав Постанову, якою вносяться зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. № 321 «Про затвердження Порядку погодження та видачі дозволів на спеціальне водокористування та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 серпня 1992 р. № 459».

Згідно з змінами дозволи на спеціальне водокористування водних об’єктів загальнодержавного та місцевого значення видаватимуться Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями. Тобто відтепер скидання забруднюючих речовини у Сіверський Дінець на території Харківщини контролюватиме Харківська облдержадміністрація.

Довідка "СК": Спеціальне водокористування – забір води з водних об'єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання у водні об'єкти забруднюючих речовин, включаючи забір води та скидання забруднюючих речовин із зворотними водами із застосуванням каналів.

Автор: Администратор сайта