Керівників міліції та ДАІ призначатимуть, враховуючи думку громади - Аваков

18.03.2014 10:30 Влада

Очільник МВС України Арсен Аваков повідомив, що з сьогоднішнього дня Міністерство запускає "публічну процедуру кадрових призначень по областях".

За його словами, "дискурс з кадрів, обурення, критика і зустрічний лобізм не вщухають", а "напівзаходи не допомагають". Тому наразі розроблено "принципово нову модель кадрових рішень в системі".

"Вчора пізно вночі завершили обговорення концепту комплексного вирішення з главою Люстраційного комітету Єгором Соболєвим. З сьогоднішнього дня запускаємо публічну процедуру кадрових призначень по областях", - повідомив міністр.

"Сьогодні я видам наказ про початок процедури. Всі призначені раніше по всіх областях керівники міліції та ДАІ звільняються з посади і переходять в статус в.о. Люстраційний комітет спільно з кадровою комісією МВС організовує аналіз роботи керівних кадрів на місцях - виробляє пропозиції для вирішення міністром. На наявні і ті вакансії, що утворилися, Люстраційний комітет і кадрова комісія МВС проводять публічний відбір кандидатів за участі громадськості", - повідомив А.Аваков.

"Механізми публічного обговорення, консультацій з громадськістю, критерії оцінки, фільтри для лобізму, чорного і білого піару - все це обговорюємо і стверджуємо прозоро в короткий термін", - додав очільник МВС.

"Єгор Соболєв запропонував до участі в процедурі з боку Люстраційний комітету, крім нього самого, від журналістського цеху Юрія Бутусова, від правозахисних організацій - Євгена Захарова. Я погодився. Це не буде розтягнута процедура, у країни немає часу для затяжок - починаємо прямо сьогодні пізно ввечері", - наголосив А.Аваков.

"Незвично, незвично - випробування для офіцерів і службовців. Але це частина шляху, як повернути довіру до МВС, у тому числі через виразні кадрові призначення. Цей шлях треба пройти", - додав очільник МВС.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта