Харків — це безпека, розвиток та джерело посилення європейської ідеї на континенті. Юлія Світлична

27.06.2017 07:40 Влада
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Голова ХОДА привітала учасників засідання Моніторингового комітету Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, що проходить 27 червня в Харкові.

«Відкриття засідання Моніторингового комітету Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи саме тут, на сході України, має для нас особливий символізм, - відзначила Юлія Світлична. - Вважаю, що це потужний сигнал всьому європейському співтовариству: Харків – це Європа, Харків – це безпека, розвиток та ще одне джерело посилення європейської ідеї на всьому континенті».

Керівник області наголосила, що мешканці Харківщини знають ціну миру й демонструють готовність захищати європейські цінності.

У Харкові проходить засідання Моніторингового комітету Ради Європи

«Тут навчається молодь зі всієї України. Тут укріплюються основи нової, відкритої української економіки, яку розвиваємо разом з міжнародними партнерами. Саме тому, маючи стратегічне значення для держави, Харківський регіон користується особливою увагою і підтримкою Президента України на шляху реформ», - зазначила голова ХОДА.

Нагадаємо, засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад РЄ вперше проходить в Україні. Переконати представників 31 європейської країни приїхати на український схід вдалося голові ХОДА Юлії Світличній. З 2016 року вона представляє Україну в Конгресі регіональних влад Ради Європи. У жовтні 2016-го Юлію Світличну було обрано віце-президентом Палати регіонів Конгресу. Вона також входить до складу Бюро Конгресу та є членом Моніторингового комітету.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта