Харків провалив мобілізацію техніки, люди хворі. Як просувається набір до лав армії

03.09.2014 09:19 Влада

 Майже половина людей, які отримали повістки в Харківській області, не пройшли медкомісію.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Василь Хома.

На Харківщині досі триває третя хвиля часткової мобілізації. Згідно із завданням, необхідно мобілізувати вдвічі більше військових, аніж за перші дві хвилі часткової мобілізації. Це понад дві тисячі людей.

- По особовому складу — офіцерам і сержантам у нас процент виконання досить хороший. Враховуючи ситуацію по країні, люди добровільно приходять на дільниці, - повідомив Василь Хома.

Але є такі, які ухиляються. Передано більше 10 тис. повісток. Більшість чоловіків прийшли на призовні дільниці. На жаль, медичні комісії не пропустили до відправлення у війська понад 40 % призовників.

По мобілізації техніки ситуація гірша. За словами віце-губернатора, райони із завданням упоралися, а от місто Харків «провалило завдання з доставки техніки у зв`язку з мобілізацією».

Віце-губернатор зауважив, що до цього питання підійшли досить формально. Бралася база даних у ДАІ, де вказана техніка для мобілізації. На багатьох підприємствах техніка або відсутня, або не придатна для використання. Також деякі керівники підприємств ховають техніку, розбирають її. І зараз цими питаннями займається прокуратура.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта