Європейський Харків: бути чи не бути

22.05.2015 10:43 Влада
Фото з власного архіву Фото з власного архіву
Харків готовий стати європейським, впевнена заступник губернатора Харківської області Юлія Світлична. Про реальні кроки регіону на шляху євроінтеграції вона розповіла на V міжнародному форумі «Україна - Європейський Союз: новий рівень кооперації».

Віце-губернатор відзначила, що Дні Європи Україна відзначає вже в 12 раз, але тільки зараз ідея зближення з ЄС з розряду декларацій нарешті перейшла в площину конкретних справ. В області розпочато реалізацію серйозних проектів у сфері альтернативної енергетики, ведеться боротьба з корупцією. З початку року на Харківщині затримано на гарячому чиновників і депутатів різних рівнів більше, ніж за всі роки незалежності по всій Україні. Розпочала роботу система електронних державних закупівель, яка дозволила заощадити близько 20 % коштів. Корінні зміни відбуваються і в силових структурах, вже розпочато набір у нову патрульну службу міста. Харківщина є четвертим пілотним регіоном по всій Україні.

- Україна чітко слідує європейському курсу і працює над досягненням критеріїв членства в ЕС. Реформи, які здійснюються на національному та регіональному рівнях, націлені на економічну і політичну модернізацію всього українського суспільства, - заявила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта