«Харківобленерго» відключить «Харківводоканал» на цьому тижні

16.02.2015 07:00 Влада
www.sevnews.info www.sevnews.info
Ситуація в області щодо розрахунків за спожиту електроенергію є критичною.

Про це наголосив на нараді т.в.п. заступника голови ХОДА Євгеній Шахненко.
 
«Наболілою проблемою залишається нарощування боргів КП «Харківводоканал», рівень розрахунків якого з АК «Харківобленерго» становить близько 50%. Сума заборгованості станом на 01.02.2015 становить 340,5 млн. грн., у лютому 2015 року було сплачено 7,7 млн. грн. За несвоєчасну оплату нам усім доведеться розплачуватися відключеннями. Дуже б цього не хотілося», - сказав він.

«Позиція обласної державної адміністрації - працювати спільно з міською радою з питань економіки, знайти рішення як вийти з цієї екстремальної ситуації», - підкреслив Євген Шахненко.

Як доповів на нараді голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик, КП «Харківводоканал» та КП «Харківські теплові мережі» тільки за січень 2015 року сумарно не сплатили 46 млн. грн.

«Ми взяли кредити, заплатили за боржників, але розрахунків немає. Рівень оплати цих двох підприємств - 48% і 52%. В результаті, компанію ввели в нульовий алгоритм. Компанія ні копійки грошей не отримує на експлуатацію та забезпечення безпеки населення Харківської області. Тому, як ми домовлялися раніше, 19 лютого в рамках закону ми плануємо відключення основного неплатника - КП «Харківводоканал», - сказав Сергій Кирик.

Підводячи підсумки наради, Євген Шахненко висловив сподівання, що керівництво м.Харкова та КП «Харківводоканал» знайдуть можливість проплачувати хоча б поточні платежі за спожиту електроенергію.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта