Харківська обласна рада не буде проводити референдум

13.03.2014 07:20 Влада

Таку заяву зробила прес-служба облради.

"Низка громадських організацій звернулася до Харківської обласної ради з меморандумом, де вимагають скликання позачергової сесії, яка має призначити в області референдум з питань про федеративний устрій і державну мову.

Читайте також: НА ХАРКІВСЬКИЙ МІТИНГ НАМАГАЛИСЯ ПОТРАПИТИ 80 МОЛОДИКІВ З РОСІЇ
                      ВИМОГИ ДО ВЛАДИ ВІД МІТИНГУВАЛЬНИКІВ ТА ВІДПОВІДЬ БАЛУТИ. ПОДРОБИЦІ
                      БІЛЯ БУДИНКУ РАД ТРИВАЄ ПРОРОСІЙСЬКИЙ ПІКЕТ (ФОТО)

Однак запропоновані питання можуть бути предметом розгляду виключно всеукраїнського референдуму, який, згідно зі статтею 72 Конституції України, призначається Верховною Радою України або Президентом України. Крім того, Закон України «Про всеукраїнський і місцевий референдум» втратив чинність 28.11.2012 року.

Депутатський корпус Харківської обласної ради не може вносити до порядку денного сесії питання і приймати рішення, які суперечать чинному законодавству.

Питання про федеративний устрій країни вимагає серйозної підготовчої роботи фахівців-правознавців і найширшого громадського обговорення. Всі спроби спекулювати на цій проблемі, як, наприклад, «віче-референдум», призначений на 16 березня у Харкові, у нинішній вкрай нестабільній політичній ситуації можуть мати непередбачувані правові і суспільні наслідки.

Автор: Администратор сайта