Харківське КБ ім. Морозова випускатиме модернізований "Град"

15.08.2014 09:33 Влада
Український варіант модернізації на замовлення "Укроборонпром" реалізували ДП "Харківський завод спеціальних машин" спільно з ДП "Харківське КБ машинобудування ім. Морозова".

Про це повідомили в "Укроборонпромі". 

Рухлива платформа бойового комплексу - КрАЗ-6322 з колісною формулою "6х6". Бойові комплекси розроблені за двома версіями: КрАЗ-6322РА "Бастіон-І" з довгою шасі 8,5 м і КрАЗ-6322РА "Бастіон-ІІ" з шасі 9,2 м.

Основна відмінність "Бастіону-ІІ" - система швидкого перезарядження (СБП). На машині, в спеціальних відкритих обіймах, знаходяться 40 додаткових реактивних снарядів. З використанням СБП процес перезарядження займає близько 2-х хвилин. Без неї на це йде близько 7 хвилин. "Бастіон-І" і "Бастіон-ІІ" оснащені системами супутникової навігації. Це значно підвищує автономність РСЗВ на марші і на вогневій позиції.

При модернізації використані розробки ДП "Оризон-Навігація", що входить до ГК "Укроборонпром". Це підприємство - лідер на пострадянському просторі в створенні приймачів ГЛОНАС / GPS і систем на їх основі. Модернізацію реактивних систем залпового вогню "Град" до рівня "Бастіон-1" виконує ДП "Шепетівський ремонтний завод", що входить до ГК "Укроборонпром".

Джерело: Укроборонпром
Автор: Администратор сайта