Харківські міліціонери підробляють документи, а судді розголошують таємниці слідства

27.11.2013 09:20 Влада
http://smotri.com/ http://smotri.com/
Харківська область опинилася на першому місці в країні за кількістю адміністративних правопорушень , в тому числі - хабарів чиновникам і перевищенню їх службових повноважень.

За словами заступника прокурора області Дмитра Кавуна , з початку року вдалося викрити в корупції 21 правоохоронця , 12 держслужбовців , 6 працівників органів міндоходов області. Всього ж в суд направили 139 протоколів про адміністративні правопорушення, - пише “Сегодня”.

Як розповіла прес-секретар облпрокуратури Віта Дубовик , найбільший хабар - майже півмільйона гривень - у червні запросив начальник облуправління ветмедицини , пропонуючи оформити дозвіл на м'ясні та молочні продукти.

- Лякає не стільки розмір хабара , а цинізм злочину і можливі наслідки , які могли б торкнутися харків'ян. Товар був неякісним і міг би з'явитися в магазинах без належного контролю і документів. Зараз триває досудове розслідування у цій справі , а екс- начальник поки перебуває на волі : він вніс близько 90 тис. грн застави, - розповіла Дубовик.

«Страждають» чиновники не тільки від того , що не можуть відмовитися від кругленької суми , але також через надмірну балакучість . Так , секретар одного з райсудів Харкова позбулася роботи , незаконно використавши службову інформацію.

- І у захисту, і у звинувачення мають бути рівні можливості на отримання інформації. Однак секретар суду розповіла одній зі сторін матеріали справи , тим самим порушивши цей принцип , - повідомили в облпрокуратурі.

А от у Лозівському районі свої повноваження перевищив місцевий міліціонер , який закрив очі на злочин шахраїв.

- Місцева мешканка купила пральну машинку , проте в період гарантійного терміну вона зламалася . Працівники магазину запросили за перевезення машинки 700 грн , проте господиня більше не побачила ні техніки , ні грошей, - розповідає Вікторія Дубовик.

Жінка написала заяву в міліцію , проте шахраї підкупили правоохоронця : чоловік підробив заяву від імені обдуреною , нібито з проханням закрити кримінальне провадження . Однак його дії не залишилися безкарними : з органів чоловіка звільнили , а жінці повернули її власність.

Джерело: Сегодня
Автор: Администратор сайта