Харківські прокурори підуть на біржу праці. У плані звільнення 200 співробітників

16.07.2015 12:27 Влада
Фото: www.5.ua Фото: www.5.ua
Реформа прокуратури передбачає звільнення понад 200 співробітників прокуратури області та зменшення кількості місцевих прокуратур до 11.

Про це розповів прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

- Враховуючи, що до недавнього часу система органів прокуратури була абсолютно непідготовленою до запуску нових інститутів, керівництво Генеральної прокуратури провело інтенсивну роботу і обговорило з усіма зацікавленими суб’єктами план і графік перехідного етапу, який надасть можливість запустити процес реформування, - сказав Юрій Данильченко.

Він відзначив, що у прокуратурі регіону законом передбачена оптимізація загальної чисельності працівників прокуратури області до 789 одиниць (на даний час 1005).

За словами прокурора області, перший етап реформування торкнеться місцевих прокуратур. Замість наявних 35 районних, міських та міжрайонних прокуратур буде створено 11 місцевих.

- Закон передбачає нові підходи до визначення функцій і ролі органів прокуратури, принципів формування структури та кадрового забезпечення, взаємовідносин з органами державної влади і місцевого самоврядування. Тому під час реалізації змін у законодавстві з цих питань дуже важливо зберегти значення органів прокуратури, як ефективного механізму захисту прав і свобод людини та інтересів суспільства, держави. Я впевнений, що колектив прокуратури області та люди нової формації, які прийдуть у відомство після проведення прозорої процедури тестування, поєднуючи досвід та інноваційні підходи, дозволять вивести нашу роботу на новий якісний рівень, - сказав Юрій Данильченко.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта