Харківські рецедивісти під виглядом міліції грабували неповнолітніх

20.11.2014 07:00 Влада
Орджонікідзевський районний суд виніс вирок 26-річному неодноразово судимому злочинцю.

За низку тяжких злочинів чоловіка засуджено до 7 років ув’язнення.

У 2006 році тоді ще неповнолітній юнак разом з трьома спільниками протягом 2 місяців 4 рази навідувався до знайомого одного зі злочинців. Кожного разу вони вимагали у чоловіка начебто заборговані гроші, посилюючи свої аргументи побиттям та викраденням документів.

Трьох співучасників злодія засуджено до різних строків позбавлення волі ще у 2008 році, проте сам він протягом 4 років переховувався від правосуддя. У той же час він встиг скоїти у Харкові ще один тяжкий злочин – у 2012 році разом зі спільником молодик пограбував двох підлітків. При цьому молодики представилися працівниками міліції, і для більшої переконливості один із них надів на неповнолітнього наручники, а інший погрожував другій жертві револьвером.

Наразі злочинець отримав вже другий вирок у цій справі, оскільки перший і він, і його спільник у 2013 році оскаржували в апеляційному порядку. Другий злодій зараз продовжує судитися в касації.

Чоловіка визнано винним у розбої, скоєному групою осіб (ч. 2 ст. 185 КК України), грабежі (ч. 2, 3 ст. 186 КК України), самовільному присвоєнні владних повноважень (ч. 1 ст. 353 КК України), викраденні документів (ч. 3 ст. 357 КК України) та умисному легкому тілесному ушкодженні (ч. 1 ст. 125 КК України).

Наразі вирок суду не набрав законної сили, оскільки не сплив строк апеляційного оскарження.

Автор: Администратор сайта