Харківські військові залишилися без командувача

03.01.2014 12:08 Влада
http://kharkov.comments.ua http://kharkov.comments.ua
Як розповів заступник військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін, наказ Міноборони відрядити Олексія Середу на нову посаду був підписаний у середині грудня.

Новий начальник Харківського обласного військкомату поки не призначений, як і начальник Харківського військового гарнізону, - Олексій Середа близько десяти років суміщав дві ці посади, повідомляє Медіапорт.

Тепер колишній облвоєнком керуватиме кадетським корпусом, - це новий навчальний військовий заклад створюється на базі Харківського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

За словами Калгушкіна, на відміну від ліцею, який брав на навчання юнаків після дев'ятого класу, в Кадетський корпус зможуть вступати хлопчики, закінчивши п'ятий клас.

Новий навчальний заклад буде більше - передбачається, що у вересні 2014 року туди наберуть 500 чоловік. Зараз набір у військовий ліцей трохи більше ста курсантів.

Наказ Міністерства освіти про призначення Олексія Середи начальником Кадетського корпусу вже підписаний. Обов'язки обласного військового комісара зараз тимчасово виконує один із заступників - Олександр Біда.

Останні дев'ять років Олексій Середа також був начальником Харківського військового гарнізону. На цій посаді його тимчасово змінив начальник факультету військової підготовки імені Верховної Ради України НТУ «ХПІ» (так тепер називається Танкове училище) Олександр Серпухов.

Джерело: Медіапорт
Автор: Администратор сайта