Харківські волонтери пропонують бізнесу співпрацю. Оренда житла за бюджетними цінами

20.02.2015 13:15 Влада
http://мечта.kz/ http://мечта.kz/
Переселенці готові платити за житло, але за цінами, нижчими за ринкові. Це є приводом замислитися для потенційних інвесторів, які можуть заробити на оренді.

- Проблема житла для переселенців буде актуальною ще довго. Адже навіть після закінчення АТО, більшість людей не зможуть повернутися додому. Їх будинки зруйновані, і у своїй більшості не підлягають ремонту, - сказала голова правління благодійного фонду "Станція Харків" Олена Гончарова.

Сьогодні гостро стоїть питання соціального житла: житла, яке переселенці з часом зможуть викупити, а також помешкань, де такі люди матимуть змогу зупинитися на певний час. Міжнародна практика показує - в таких випадках на допомогу державі приходить бізнес. Представники влади розробляють концепцію проекту. Наприклад, це може бути житловий комплекс для переселенців. Реалізувати задум береться приватна компанія. Так, дивіденди від подібних проектів невеликі, але прибуток однозначно буде. Крім того, підприємство отримує гарантії і підтримку від держави.

На жаль, в Україні така модель співпраці влади і бізнесу ще не отримала розповсюдження. А от поштовхи до цього вже є. На думку Олени Гончарової, зараз попитом серед переселенців користується бюджетне житло, і це привід для забудовників задуматися.

- Більшість переселенців не сидять склавши руки і шукають роботу. Так, вони не здатні винаймати квартири за цінами, які зараз склалися у Харкові. Однак якщо їм запропонують орендувати невеличкі бюджетні приміщення, то охочі знайдуться. Однак для цього з одного боку потрібен інвестор, який вкладе гроші у будівництво, а з іншого держава, яка буде всіляко допомагати розвитку цього проекту, - сказала керівник волонтерської організації.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта