Харківський чиновник роздав людям державну землю на три мільйони

04.07.2013 12:00 Влада
Чиновник в обхід діючих норм чинного законодавства роздавав усім бажаючим земельні ділянки Данилівського дослідного держлісгоспу Дергачівського району.

Спритника викрили працівники Управління Державної служби по боротьбі з економічними злочинами ГУМВС України в Харківській області.

50-річний харків’янин, виконуючи декілька років тому обов’язки начальника управління, зловживаючи своїм службовим становищем, передав у власність громадянам 14 земельних ділянок загальною площею 26 га для ведення особистого селянського господарства.

Але, як виявилось, ці земельні ділянки та той час перебували на праві постійного користування у Данилівського дослідного держлісгоспу УкрДІЛГА, та відносилися до земель державного лісного фонду.

З 2008 по 2010 рік до чиновника звернулося більше десятка громадян щодо розгляду матеріалів вибору місць розташування земельних ділянок на території Черкасько-Лозівської сільської ради Дергачівського району за межами населеного пункту для ведення особистого господарства та надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки.

За вказівкою начальника Управління, його підлеглим були підписані технічні завдання на виконання робіт по розробці проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок вказаним громадянам, вихідні земельні кадастрові інформації, експлікації земельних угідь, довідки про присвоєння кадастрових номерів та висновки про погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для передачі їх у власність.

Зловмисник достовірно знав, що кадастрові номери, які він присвоює земельним ділянкам для надання їх у приватну власність громадянам, відповідно до планово-картографічних матеріалів, наявних в розпорядженні управління Держкомзему у Дергачівському районі, знаходяться на території лісового фонду Данилівського дослідного держлісгоспу.

Не зважаючи на це, чиновник реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на завдання тяжких наслідків державним інтересам, підробив документи, в які вніс завідомо неправдиві відомості щодо дати складання та категорії вказаних земельних ділянок, які завірив своїм підписом та печаткою управління Держкомзему.

В результаті протиправних дій держслужбовця вказані земельні ділянки вибули з власності держави. Державі завдано шкоди на загальну суму більше 3 мільйонів 235 тисяч гривень.

Встановивши наявність достатніх доказів, правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

На теперішній час слідчі дії за вказаним кримінальним провадженням тривають. Законом передбачено максимальне покарання за вчинення таких видів службових злочинів у вигляді обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися відповідною діяльністю на той же строк.

Автор: Администратор сайта