Харківський меланж відправляли офіцери-контрактники (ФОТО)

04.09.2013 10:03 Влада
фото Тетяни Василець фото Тетяни Василець
В Україні існує шість точок зберігання меланжу. У смт Шеченкове знаходилася п'ята точка, шоста розташована на Одещинні. Сьогодні з військової частини у Шевченково відправили десяту останню партію меланжу.

Відправкою меланжу займався особовий склад військової частини. Це офіцери та прапорщики, які проходять військову службу за контрактом.  

Останню партію меланжу 4 вересня відправляли 12 прапорщиків та офіцерів місцевої військової частини (смт Шевченкове) спеціальної служби з палива. Також до відправки меланжу з Харківщини залучали військових та фахівців з інших областей, які раніше брали участь в подібних заходах на території України. 

Фахівців та військових з Шевченково залучатимуть до вивозу меланжу в інших областях України та Казахстані, Болгарії, Білорусі та інших країнах. 

- Загалом за 2009-2013 роки з території Харківської області вивезено понад 5000 тонн меланжу, - повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. - З року у рік у Харківській області ми будемо позбавлятися таких "гарячих точок", які мають загрозу для людей та екології. 

За словами губернатора, влада працює над безпечним зберіганням боєприпасів. Цього року вже пройшли інспекції у всіх військових частинах області. Зокрема тут створені спеціальні загорожі, які у випадку пожежі або інших НП локалізують його.

Тетяна Василець 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта