Харківський облвиборчком досі не сформований. Експерти бояться зриву виборів

12.10.2015 15:00 Влада
Фото: er.ru Фото: er.ru
Харківська обласна виборча комісія досі не сформована, а у КВУ побоюються зриву виборів.

Рішення про розпуск Харківської обласної виборчої комісії було прийнято ввечері 9 жовтня. Підставою для розпуску комісії стала скарга Харківської регіональної організації партії "Опозиційний блок", яку відмовилися допустити до участі у виборах до Харківської облради.

Згідно з розпорядженням ЦВК, формування нової обласної виборчої комісії має тривати до 11 жовтня 24:00: до цього часу політичні партії мають право на подання кандидатур до складу цієї виборчої комісії. ЦВК також зобов'язав Харківську обласну виборчу комісію після сформування її нового складу до 13 жовтня 2015 року включно вирішити питання з реєстрацією кандидатів у депутати Харківської обласної ради від "Опозиційного блоку", а також допустити в комісію його представника з правом дорадчого голосу. Попри це, як "СК" прокоментували в облвиборчкомі, станом на 15:30 12 жовтня нова комісія досі не створена, а питання з реєстрацією "Опоблоку" залишається відкритим.

У Харківському обласному відділенні Комітету виборців України натомість вважають, що розпуск облвиборчкому може стати причиною зриву виборів на Харківщині.

"Часу для підготовки до дня голосування ще досить. Але якщо нова комісія прийме таке ж рішення, як і попередня, то процес може затягнутися, що призведе до зриву виборів до Харківської обласної ради", - повідомляється в офіційній заяві КВУ.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта