Харківських міліціонерів покарали через стихійних торговців

14.02.2014 12:31 Влада

За 2013 було виявлено 260 фактів незаконної торгівлі на виходах з метро та прилеглої до них території (у зону відповідальності батальйону входить територія в радіусі 20 м навколо виходів з метро).

Про це 14 лютого повідомив журналістам начальник штабу батальйону патрульної служби з обслуговування метрополітену Олександр Плескач.

Міліціонери повинні кожну годину обходити територію станції , але крім цього , проводяться і цілеспрямовані посилені перевірки щодо виявлення місць незаконної торгівлі ( в 2013 р. було п'ять таких перевірок). Під особливим контролем - станції "Пролетарська" , "Південний Вокзал" і "Центральний ринок" .

У кінці 2013 р. декілька міліціонерів були притягнуті до дисциплінарної відповідальності за те, що вчасно не припинили незаконну торгівлю в метро. У торговців вилучають товари та залучають їх до адміністративних порушень за різними статтями, наприклад, за ст. 156 або ст. 160 Кримінального кодексу.

Також Олександр Плескач розповів, що в Харківському метрополітені в останні два роки стали набагато рідше виявляти випадки пільгового проїзду за підробленими документами.

Якщо три роки тому в підробці і використанні документів викривали 150 пасажирів на рік, то за 2012 р. і 2013 р. зафіксовано по два факти таких правопорушень. За підробку документів порушено кримінальні виробництва за ст. 358 КК, матеріали направлені до суду.

Як зазначив Плескач, люди перестали користуватися підробленими посвідченнями після введення нової форми їх обліку на станціях. Зараз дані посвідчення кожного пільговика, що проходить через турнікети,  записуються в спеціальну книгу, так що перевірити легітимність документа нескладно. Тому люди побоюються підробляти посвідчення.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта