Харківських учнів готують на випадок надзвичайних ситуацій у місті (ФОТО)

30.10.2014 07:39 Влада
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Як поводити себе під час вибуху хімічнонебезпечних речовин, як правильно та своєчасно надати першу медичну допомогу постраждалому в тій чи іншій надзвичайній ситуації?

 На ці та інші питання дали відповіді, а також наочно продемонстрували фахівці університету цивільного захисту міста Харкова. Крім цього, присутні взнали про програмні тренажери формування навичок прийняття рішень при ліквідації будь-якої надзвичайної ситуації, на яких вчаться майбутні рятувальники.

ХАРКІВСЬКІ УЧНІ ВЧАТЬСЯ ВИЖИВАТИ. ФОТОГАЛЕРЕЯ ТУТ

29 жовтня соціально-просвітницька акція «Зробимо життя безпечним разом із НУЦЗУ» пройшла у Палаці дитячої та юнацької творчості міста Харкова, де зібралися майже 400 педагогів, учнів та їх батьків з 30 освітніх закладів Харківщини.

Викладачі університету разом із курсантами ознайомили школярів із засобами індивідуального захисту органів дихання – протигазами, респіраторами тощо, продемонстрували учням різноманітні засоби захисту шкіри від хімічнонебезпечних речовин та радіонуклідів. Такі захисні костюми міг приміряти кожний бажаючий.

А потім на практиці школярі, вбравшись у захисні костюми рятувальників, за допомогою дозиметрів-радіометрів та інших спеціальних приладів, виміряли рівень радіації та вміст небезпечних речовин у повітрі в коридорах Харківського Палацу дитячої та юнацької творчості, де більше 3000 дітлахів відвідують різноманітні гуртки та секції.

Викладачі університету продемонстрували основні прийоми надання першої медичної допомоги постраждалим з використанням штатних та підручних засобів при переохолодженні організму та відмороженні окремих ділянок тіла, отриманні скелетних травм (переломів, вивихів), при отриманні поверхневих ушкоджень (ран, забоїв) з виникненням кровотеч, при порушенні або відсутності основних життєво важливих функцій організму.

Також начальник центру інформаційних технологій Михайло Піксасов та начальник відділу інформатизації та комп’ютерних систем Олександр Буданов ознайомили школярів та присутніх із програмними тренажерами формування навичок прийняття рішень при ліквідації різноманітних надзвичайних ситуацій, а саме: гасінні пожеж, евакуації людей, проведенні пошуково-рятувальних робіт, виникненні дорожньо-транспортних пригод, наданні психологічної допомоги.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта