Харківського гінеколога здала міліції пацієнтка за небажання робити їй аборт (ФОТО)

09.07.2013 13:13 Влада
фото ГУМВС України у Харківській області фото ГУМВС України у Харківській області
Правоохоронці Ленінського району міста Харкова викрили у хабарництві завідуючого гінекологічним відділенням однієї з районних лікарень Харківщини.

Апеляційний суд в Харківській області дав ухвалу на проведення санкціонованого обшуку в робочому кабінеті лікаря. Під час його проведення він був викритий у вимаганні та отриманні хабара в розмірі 12 тисяч гривень від 37-річної харків'янки.

В таку суму 62-річний в.о. завідуючого гінекологічним відділенням оцінив свої лікарські здібності по проведенню жінці передчасного переривання вагітності.

Напередодні вона звернулася по допомогу до правоохоронців Ленінського району. Потерпіла розповіла слідчому, що в травні їй стало відомо, що вона чекає дитя. Але жінка вже виховувала двох діточок, і при цьому одна, в родині постійно не вистачало коштів, тому ця вагітність була небажаною.

Жінка вирішила зробити аборт, тому одного дня прийшла до жіночої консультації міста. Там жінці порекомендували хорошого лікаря-гінеколога, який зробив їй УЗД і повідомив, що плоду вже близько 27 тижнів і таку операцію він повинен погодити з Обласним управлінням охорони здоров’я.

Але чоловік натякнув, що провести штучні пологи можна й нелегально, але за це жінці було необхідно заплатити йому особисто 12 тисяч гривень.


На вимоги лікаря жінка погодилася, але зрозуміла, що гінеколог замовив за операцію занадто великі гроші і хоче просто на ній нажитися, тому вона вирішила написати заяву до Ленінського райвідділу міліції.

Наступного дня під час передачі грошей лікар-гінеколог був затриманий працівниками міліції. Наразі тривають слідчі дії. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна та забороною обіймати певні посади чи займатися відповідною діяльністю до трьох років.

Автор: Администратор сайта