Харків'янин отримав півтора роки тюрму за допомогу російським спецслужбам

17.11.2014 13:43 Влада
Харків'янин отримав тюремний термін за сприяння терористичній діяльності.

За даними Служби безпеки України, Орджонікідзевський суд Харкова визнав Леоніда Болтенкова винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258-4 Кримінального кодексу України (сприяння вчиненню терористичного акту), і засудив до півтора років позбавлення волі.

Встановлено, що житель Харкова був завербований представником російського ГРУ "Тетяною Танукі" і погодився з використанням спеціальної техніки моніторити радіочастоти, на яких ведуться переговори між диспетчерами авіасполучень та екіпажами українських літаків.

Для виконання цих завдань Болтенков отримав спеціальне радіопристрій російського виробництва. Відповідні відеоінструкції з використання цього обладнання були відправлені на його електронну пошту.

Зібрану інформацію Болтенков повинен був передавати "Тетяні Танукі", однак був затриманий контррозвідкою СБУ в липні.

У ході досудового слідства встановлено, що правопорушник також збирав дані про переміщення українських військових підрозділів, місцях їх дислокації в зоні АТО. Під ніком "lesik55" він активно підбурював користувачів мережі "Zello" до вчинення терористичних актів на території Харківської, Луганської та Донецької областей.

Вирок суду вступив в силу.

Джерело: сайт СБУ
Автор: Администратор сайта