Кого викликають харківські військкомати. Коментар Міноборони

03.03.2014 09:49 Влада
http://korrespondent.net/ http://korrespondent.net/
Усі військкомати Харківської області приведені у повну бойову готовність.

Як “СК” прокоментував начальник Харківського регіонального медіа-центру Міноборони Дмитро Горбунов, наразі в регіоні згідно з указом в. о. Президента України Олександра Турчинова всі військові частини знаходяться у повній бойовій готовності. Сьогодні, 3 березня, в області стартують двотижневі військові збори.

За словами Дмитра Горбунова, мобілізація полягає у тому, що співробітники військкоматів обдзвонюють військовозобов'язаних (18-55 років), з'ясовують чи не змінили ці люди місце проживання, свій статус тощо. Першими з кожного військкомату викликали близько 15 осіб, серед яких переважно військові водії, медпрацівники чи зв’язківці — тобто ті особи, які за необхідністю можуть забезпечувати роботу з призовниками. Саме з ними з сьогоднішнього дня проводять військові збори.

- Їх викликають на двотижневі збори. Там з ними проводять заняття і відпускають додому. Ніхто ні на кого одразу військову форму не одягає, - сказав Дмитро Горбунов. - Решту військовозобов'язаних (за кожним військкоматом закріплено по кілька тисяч чоловік)  -- кого обдзвонюють, до кого приходять додому. Їм повідомляють, що на випадок війни вони мають прибути у те чи інше місце.

Також наразі перевіряється стан військової техніки.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта