Кращим поетам і прозаїкам Харківщини роздали понад сорок тисяч (ФОТО)

07.12.2012 14:03 Влада
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова

Учора, 7-го грудня у Будинку рад нагородили переможців та лауреатів конкурсу на кращий літературний твір імені О. С Масельського.

- Ми протягом уже багатьох років традиційно, в день народження Олександра Степановича шануємо справжнього героя України, почесного громадянина Харківської області і справжнього народного губернатора, - сказав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. - Це людина, яка саме себе зробила, сама усього досягла у своєму житті, виростила плеяду керівників, які по цей день працюють на різних посадах і в різних районах Харківської області. Літературний конкурс імені Масельського приніс в наше життя велику кількість талановитих людей. Серед успішних людей з'явилися молоді і талановиті, що уже склали достойну конкуренцію метрам літератури.

Заступник голови ХОДА Євген Савін сказав, що хоч особисто працювати з Олександром Масельським йому не довелося, проте з діяльністю колишнього губернатора стикується щодня.

- Коли цього року ремонтували зал лялькового театру директор сказав, що останній, хто виділяв їм кошти був Олександр Степанович. Один із голів райдержадміністрації якось розповідав, що працювати його навчив саме Олександр Степанович, - сказав Євген Савін, - Наше завдання рівнятися на керівника такого рівня. І звичайно, премії та стипендії імені Олександра Масельського — найпрестижніші в Харківській області.

Дружина народного губернатора Софія Масельська розповіла присутнім, яким був його життєвий шлях. Жінка згадала, як її чоловік йшов на роботу о пів на шосту на ранку.

- Я йому говорю, чому ти так рано виходиш на роботу? А він відповідав: «Люди, щоб записатися до мене на прийом, о п'ятій ранку приходять. А я тут спати буду?» Бувало, що приймав громадян від восьмої ранку до восьмої вечора, - ділиться дружина Олександра Масельського.

Учасники літературного конкурсу змагались у номінаціях «Поезія», «Проза», «Драматургія», «Публіцистика», «Майстер слова», «Учнівська молодь». Лауреатів нагородили дипломами, грошовими призами та цінними подарунками. Призвий фонд конкурсу - 42 тис грн. Іменні стипендії отримало дев'ять студентів харківських вишів.


Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта