Лідера "Харківських партизанів" затримано

09.05.2015 12:47 Влада
Ним виявився 42-річний екс-міліціонер.

42-річний громадянин України, колишній співробітник МВС, в 2014 році був завербований громадянином Росії, співробітником так званого "Міністерства державної безпеки ДНР".

Контррозвідка СБУ виявила та припинила протиправну діяльність злочинця.

"За завданням російського куратора зловмисник формував диверсійно-розвідувальні групи, переважно з числа колишніх правоохоронців та військовослужбовців, які повинні були здійснювати диверсійні і терористичні акти на території Харківського регіону", - сказано в повідомленні.

Крім цього, за завданням терористів з ДНР зловмисник збирав і передавав противнику розвідувальну інформацію про дислокацію і пересування підрозділів ЗСУ, дані по захищеності об'єктів оборонно-промислового комплексу, відомості щодо представників добровольчих батальйонів та активних учасників патріотичних рухів, а також здійснював підготовку теракту на Харківському бронетанковому заводі.

В ході обшуку в будинку терориста виявлені і вилучені бойові гранати і вибухівка, які він планував використовувати для проведення терористичних актів в Харкові 9-10 травня.

Джерело: сайт СБУ
Автор: Администратор сайта