Луганські діти-сироти приїхали у Харківський обласний будинок дитини (ФОТО)

29.07.2014 07:02 Влада
фото прес-служби ХОДА фото прес-служби ХОДА
61 дитина евакуйована з Луганського дитячого будинку спочатку в Куп'янськ, потім до Харкова.

У Куп'янській лікарні вони перепочили годину та ввечері 28 липня поїхали до Харкова.

Як розповіла головний лікар Луганського дитячого будинку Катерина Донцова, представники так званої «Луганської Народної Республіки» намагалися вивезти дітей на територію Російської Федерації, але дітей було повернено в Україну.

«Дітей зустріли в Куп'янській центральній міській лікарні, куди приїхала бригада лікарів з двох дитячих будинків Харківської області, в які будуть відправлені ці діти. Тут, у Куп'янську діти пройшли первинний медичний огляд, їх нагодували і прийняли відповідні документи. Зокрема, до дитячих будинків Харківщини буде відправлено 28 дітей віком до двох років і 33 дитини - від двох до чотирьох років», - сказав заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадій Бондарчук.


У Куп'янську, де був проведений первинний огляд дітей, вони пробули не більше півтори години. Потім дітей відправили до Харкова. В обласному центрі малюків прийняли в двох дитячих установах.


«Ми їх чекали. Підготували три вікові групи. Зараз будемо дітей купати, годувати, розбиратися з юридичними документами, будемо робити все для того, щоб забезпечити їм спокій, затишок і спокійну ніч», - зазначила головний лікар Харківського обласного будинку дитини № 2 Олена Чистіліна.

З малюками, запевняє Олена Чистіліна, з першого дня перебування в їхньому новому будинку будуть працювати педагоги і психологи.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта