М. Азаров розповів, коли студентів без досвіду залюбки почнуть брати на роботу

19.10.2012 12:37 Влада
http://dni.com.ua http://dni.com.ua
Сьогодні Прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідав Харків і поспілкувався зі студентами.

Він розповів молодому поколінню про соціальну ініціативу Президента України «Доступне житло».

- Суть цієї ініціативи — надати можливість придбати квартиру у довгостроковий кредит людям з невеликим доходом, - сказав Микола Азаров. Також він розповів, що процентна ставка становитиме 3 % річних. Проте, щоб взяти такий кредит, необхідно буде заплатити перший внесок — 25 % від вартості житла. Середня вартість квартири складатиме 300 тис. грн, тож перший внесок становитиме 75 тис. грн.

- Перший внесок необхідний, аби кожна людина розуміла свою відповідальність і власними силами заробляла і збирала гроші на перший внесок, - сказав Микола Азаров. - Для того, щоб мати власне житло, необхідно дуже серйозно потрудитися. Прем'єр-міністр також наголосив, що без першого внеску будівництво неможливе.

- Ми збираємося будувати сучасне комфортне житло, - наголосив Микола Азаров. Він також повідомив, що спочатку планується будувати 10-15 тис. таких квартир на рік.

-Протягом п'яти років ми повинні вийти на будівництво близько 100-150 тис. квартир на рік, - сказав прем'єр-міністр.

Микола Азаров розповів, що сьогодні уряд працює над вирішенням питання зменшення розміру першого внеску для лікарів, учителів, особливо для тих, хто працює у сільській місцевості.

Прем'єр-міністр України наголосив, що можливості кожного студента залежать від того, чи зуміє він знайти своє робоче місце. А також підкреслив, що сьогодні багато молодих людей можуть працювати на двох роботах.

Микола Азаров також розповів студентам про Закон України про зайнятість населення, що набуває чинності з 1 січня 2013 року. Згідно з цим законом роботодавцям, які збільшуватимуть кількість робочих місць та братимуть на роботу випускників вишів, держава надаватиме серйозні преференції.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта