М. Добкін та С. Чернов відкрили дві групи дитячого садка під Харковом (ФОТО)

23.10.2012 07:52 Влада
Фото Тамари Кіч Фото Тамари Кіч

Сьогодні у Чугуєві відкрились дві групи дошкільного підрозділу НВК №6.

У відкритті взяли участь губернатор Харківщини Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, заступник губернатора Євген Савін та начальник Головного управління освіти і науки ХОДА  Роман Шаповал.

- Сьогодні ми відкрили черговий 24-й дитячий садок, який територіальній громаді вдалося збудувати цього року. Президент України поставив задачу відновити мережу дошкільних закладів в країні. Це завдання по мірі реалізації допомагатиме батькам та економіці держави та найважливішим жителям країни -  хлопчикам та дівчаткам, які сьогодні отримали другий дім, де вони будуть виховуватися і стануть великою родиною, - сказав Михайло Добкін.

Голова Харківської облради Сергій Чернов розповів про досягнення області у реалізації соціальної політики:
-Ми ухвалили на початку року рішення, щоб депутатський корпус і облдержадміністрація, незважаючи на труднощі, кожного дня здавали в області об'єкт соціально-економічного розвитку. У цьому році понад 350 об'єктів уже здано. Це дитячі дошкільні заклади, школи, клуби, дитячі майданчики, спорткомплекси. Крім цього, кожного дня цього року ми здаємо один кілометр сучасної дороги. Губернатор поставив завдання, щоб темпи вводу соцоб'єктів та доріг в експлуатацію не знижувались та були перенесені з обласного центру до районних, - сказав голова облради.

Як повідомила директр  НВК №6 Юлія Ярошенко, у дошкільному підрозділі  виховуватимуться дві групи по 20 дітей кожна. У групах виховуватимуть дітей віком 5-6 років.

- У нас багато дітей, що не охоплені дошкільним вихованням. Тому для нашого мікрорайону "Авіатор" цей заклад дуже важливий, - наголосила директор.



Юлія Ярошенко розповіла, що ремонтні роботи у приміщенні почались у грудні 2011 року. Кілька приміщень школи №6 були реорганізовані під спальні, технічні приміщення, дитячі ігрові кімнати, був збудований дитячий майданчик, придбані іграшки, меблі та обладнання.

У 2011 році на ремонтні роботи витрачено 766 тис. грн з державного бюджету, у 2012 році держбюджет виділив 1,6 млн грн, міський бюджет Чугуєва - 403,3 тис. грн на завершення ремонту.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта