Мешканці понад ста квартир Харківського району сидять без води через юридичну тяганину

13.02.2013 13:20 Влада
http://www.zhitomir.info http://www.zhitomir.info
Проблемна ситуація склалася у селищі Рай-Оленівка. Ініціативна група мешканців селища завітала на особистий прийом голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

За словами учасників ініціативної групи Рай-Оленівки, сьогодні вже повністю зруйнований місцевий санаторій, який у радянські часи посідав важливе місце у мережі бальнеологічних питних курортів України. Але на балансі здравниці знаходяться водні комунікації та очисні споруди. В зв’язку з їхньою зношеністю, населення 134 квартир наявних тут будинків постійно потерпає від перебоїв з водопостачанням, повідомили у прес-службі облради.

Через недосконалість очисних споруд під загрозою перебуває рекреаційна зона санаторію «Рай-Оленівка». Закрите акціонерне товариство, у власності якого нині санаторій, використовує у комерційних цілях водні ресурси колишнього курорту.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов висловив занепокоєння таким станом речей. Як він зазначив, йдеться не лише про зазначені проблеми, але й про юридичні неузгодженості. Оскільки разом із передачею житлових будинків від санаторію на баланс Пісочинської селищної ради, до якої належить Рай-Оленівка, мала відбутись і передача інженерних мереж.

Сергій Чернов зазначив, що після з’ясування всіх обставин буде створено робочу групу. До її складу увійдуть: заступник голови обласної ради, ініціативна група Рай-Оленівки, Пісочинський селищний голова, власник санаторію, голови профільних постійних комісій облради та керівники управлінь облдержадміністрації.

У стислі терміни, запевнив голова обласної ради, спільними зусиллями вирішуватиметься питання екологічної безпеки, водовідведення та водозабезпечення цього населеного пункту.

Автор: Администратор сайта