Міліція нагадує: використання феєрверків, салютів та іншої піротехніки заборонено

26.12.2014 15:43 Влада
izvestia.kharkov.ua izvestia.kharkov.ua
Харківська міліція нагадує, що використання піротехнічних виробів на території Слобожанщини наразі заборонено.

Рішення про заборону ухвалила Харківська міська рада. Також слід зважити на події, які відбуваються на Сході країни.

Тож міліція закликає громадян не порушувати закон та утриматися від використання феєрверків, салютів та інших видів піротехніки. У протилежному випадку відносно порушників будуть застосовані санкції статті 195-6 КУпАП.

Наразі на території Харкова щодня проводяться рейди спеціально створеними мобільними групами, до складу яких входять працівники Управління громадської міліції та СБУ.

Під час роботи правоохоронці виявляють факти реалізації громадянам несертифікованої піротехнічної продукції, вилучають піротехнічні вироби під час їхнього продажу в невстановлених місцях або без відповідних документів.

Так, на сьогодні вже виявлено чотири точки неліцензійного продажу піротехніки. До того ж, торгівля здійснювалась у невстановлених для цього місцях – лотки розміщувались на вулиці біля станцій метро «Холодна гора» та на Центральному ринку. Працівниками міліції вилучено майже 800 одиниць виробів на суму близько 15 тисяч гривень.

Відносно реалізаторів складені адміністративні протоколи за статтею 195-6 (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу від тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Автор: Администратор сайта