Міндоходів радить прийти до них у гості, щоб не отримати зайві рахунки за квартиру

07.11.2013 07:46 Влада
http://www.interbuh.com.ua/ http://www.interbuh.com.ua/
З Нового року у силу вступає новий податок на нерухомість.

Як пишуть “Вести”, українці , які володіють житловою нерухомістю , можуть до 31 грудня звірити в податковій розміри нерухомості , кількість квартир та нараховані за них податки. Як розповіли у Міндоходов , для проведення такої звірки потрібно принести з собою документи, що підтверджують право власності, папери про житлову площу нерухомості та свій паспорт.

За словами прес -секретаря міністерства Андрія Соколова , пов'язана звірка із змінами в оподаткуванні нерухомості , які набудуть чинності 1 січня 2014 ( нові податки , нагадаємо , торкнуться тих , у кого є квартири площею більше 120 кв. м( платимо раз на рік 1 % від мінімалки ) , будинки площею більше 250 кв. м (той же розрахунок).

А 2,7 % від мінімальної зарплати віддамо , якщо квартира - більше ніж 240 кв. м , а будинок - більше ніж 700 кв. м.

- Якщо ви не потрапляєте в цю категорію або ви впевнені , що вам все нарахували правильно , то можна не йти в податкову. Якщо ж ні , ми радимо зробити це заздалегідь , до Нового року , бо потім вам почнуть приходити перші платіжки , - сказав Соколов.

1 листопада в Україні набули чинності нові правила здійснення угод на ринку нерухомості: при купівлі або продажу жільядолжна здійснюватися обов'язкова оценкаспеціально сертифікованими у Фонді держмайна оцінювачами.

Джерело: Вестей
Автор: Администратор сайта