Міноборони вводить два нових види військового резерву

17.12.2014 07:59 Влада
polemika.com.ua polemika.com.ua
Міністерство оборони вводить два нових види військового резерву - територіальний і громадський.

Про це на брифінгу повідомила речник Міноборони Вікторія Кушнір.

"Нам треба залучити до організації підготовки територіального резерву місцеві органи виконавчої влади, а також об'єднати представників громадських об'єднань та волонтерів з метою підтримки військового резерву і ввести нові види резерву - територіальний і громадський", - сказала вона.

За її словами, територіальний резерв посилить обороноздатність територій усіх адміністративно-територіальних одиниць районного значення.

"Загони оборони будуть формуватися в кожному районі на базі районних та міських військових комісаріатів", - зазначила вона.

Кушнір додала, що в цьому напрямку Міністерство оборони працює над впровадженням системи загального військового навчання населення за швейцарською моделлю постійної планової підготовки резерву.

"Зараз за підтримки патріотичних організацій в багатьох районах проводиться підготовка територіального резерву на добровольчій безоплатній основі", - підкреслила вона.

Створення громадського резерву, вважають у Міноборони, дозволить об'єднати численні громадські організації та волонтерів для надання скоординованої підтримки обороноздатності України.

"Це може бути і інформаційна, і волонтерська підтримка, підготовка і залучення членів організації до військової служби і так далі", - сказала вона.

Представники нових видів резервів отримають офіційний статус резервіста громадського резерву.

Автор: Администратор сайта