Міста ростуть - документація відсутня. Розробка містобудівної документації на Харківщині провалена

10.12.2014 11:51 Влада
Програма розробки містобудівної документації в Харківській області на 2012 - 2015 роки не виконується.

 Про це йдеться у звіті Харківської обласної ради. Чиновники відзначають, що робота, розпочата сільськими, селищними, міськими, районними радами з оновлення містобудівної документації, проводиться не в повному обсязі.

В Харківській області налічується 1758 населених пунктів, з них актуалізованою містобудівною документацією забезпечені тисяча. На інші населені пункти (758) ще з радянських часів містобудівна документація не розроблялася взагалі. З них 441 визначені як неперспективні, на 317 населених пунктів необхідно першочергове розроблення містобудівної документації з урахуванням інвестиційної привабливості, перспективи розвитку та забудови територій.

Зараз у стадії розробки і затвердження знаходяться понад 50 проектів містобудівної документації - схем планування територій районів, генеральних планів населених пунктів, детальних планів територій. З початку року видано 20 державних вимог на розроблення містобудівної документації на території області.

На фінансування розробки першочергової містобудівної документації необхідно близько 15700000 гривень. Їх вистачить на розробку п'яти схем планування територій районів, одного міста обласного значення, двох міст районного значення, 11 селищ міського типу, 317 сіл, а також розробка детальних планів територій. З нульовими показниками залишаються 13 районів.

Особливе занепокоєння викликає стан справ з документацією в таких районах, де це особливо актуально. Тільки в Барвінківському, Нововодолазькому, Первомайському, Харківському та Чугуївському районах розпочато розробку схем планування території відповідного району. Розробляються генеральні плани м. Балаклія, м. Барвінкове, м. Валки, м. Вовчанськ, м. Ізюм, м. Люботин, м. Мерефа та м. Чугуїв, смт Березівка, смт Краснокутськ, смт Новопокровка, смт Пересічне, смт Пісочин, смт Червоний Донець та смт Чкаловське, проводиться робота по створенню планів масштабів 1: 5000 на територію сіл Барвінківського, Вовчанського, Дворічанського, Нововодолазького, Первомайського та Краснокутського районів.

Автор: Администратор сайта