Містечко для переселенців передали на баланс Харкова. Заселення незабаром

19.12.2014 12:20 Влада
fakty.ua fakty.ua
Днями в експлуатацію у Харкові буде введене котеджне селище з модульними будинками для переселенців.

Блоки-контейнери привезли з Німеччини. До селища підвели воду, електроенергію, каналізацію. Зараз будівельні роботи вже практично завершені, а робітники займаються облаштуванням тротуарів.

Селище розраховане на 488 місць, а от бажання жити там висловили 2,5 тис. чоловік. Як пояснив начальник регіонального штабу з  надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник  начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв, в першу чергу місця зможуть отримати багатодітні сім'ї та сім'ї з дітьми-інвалідами.

Читайте також: ЯК БУДУЮТЬ МІСТЕЧКО ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ У ХАРКОВІ
                     ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ З ДОНБАСУ ПОСЕЛЯТЬ У МОДУЛЬНІ БУДИНКИ ДО НОВОГО РОКУ - ГОЛОВА ДСНС

Таких бажаючих на даний момент 380 і 320 осіб відповідно. Заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан вже видає оглядові направлення переселенцям.

- Людей будуть вивозити туди три рази на тиждень і, якщо їм все сподобається, то вони будуть давати згоду на розселення, - розповів Олександр Волобуєв.

Спочатку планувалося, що містечко буде знаходитися на балансі регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО - відповідне розпорядження підписав тоді ще віце-прем'єр Володимир Гройсман. Однак пізніше було вирішено передати котеджі на баланс Харкова.

- Обслуговування містечка не входить в наші завдання та повноваження, - сказав  Олександр Волобуєв. - Тиждень тому віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко підписав розпорядження про передачу селищ з модульними будинками в Харківській, Запорізькій і Дніпропетровській областях на баланс органів місцевої влади. 24 грудня це питання розглядатиметься на сесії міськради.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта