МНСники не знають, чи є сенс відбудовувати пожежні станції на Харківщині

11.02.2014 14:20 Влада
novyny.lviv.ua novyny.lviv.ua

Проблема полягає у тому, що місцеві бюджети, на чиї плечі ляже утримання станцій, сьогодні не у змозі виділити на це достатньо грошей.

Про це сьогодні на підсумковому засіданні колегії Головного управління ДСНС України в Харківській області заявив заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб.

- П’ять років тому у нас був застій, і місцева пожежна охорона почала самоліквідуватися бо не вистачало коштів на її утримання. Тому ми зараз ведемо роботу по їх відновленню, - розповів заступник голови ХОДА. - Дійсно, на сьогодні є проблемою створити пожежну частину і поставити техніку. Але куди більша проблема обладнати водозабори - гідранти в водопровідній мережі, щоб пожежна машина могла брати воду для гасіння прямо на місці, набрати персонал, навчити їх та дати зарплату, утримувати будівлі, виплачувати рахунки за світло, газ та паливно-мастильні матеріали.

За словами Валентина Дулуба, це великий комплекс витрат, які за законом повинен брати на себе саме місцевий бюджет, а не держава. Але дуже часто у місцевих бюджетів просто нема на це грошей. З іншого боку, такі установи просто необхідні, адже вони знаходяться поряд із населеними пунктами, а тому швидкість їх реагування в випадку пожежі набагато вища.

Нагадаємо, МНС-никам планують створювати житло зі старих нежитлових приміщень. 

Артем Богдан

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта