Мор риби в річці Уди: винні самі люди - прокуратура (ВІДЕО)

07.06.2013 11:22 Влада

31 травня у селі Покотилівка Харківського району області зафіксовано мор риби.

За дорученням прокуратури Харківської області було проведено перевірки та експертизи проб води і загиблої риби.

За результатами лабораторних досліджень Харківською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини хвороб, що могли б спричинити загибель риби не встановлено.

«До того ж за попередніми даними лабораторних досліджень води у річці, що наразі проводяться Державною екологічною інспекцією у Харківській області, дійсно виявлено перевищення забруднюючих речовин, проте останні не свідчать про промисловий скид стічних вод та є результатом здійснення господарської діяльності підприємств», - зазначила прокурор О. Деревінська.

Кількісні та якісні характеристики проб води річки Уди є наслідком господарсько - побутових стоків. Перевірки та експертизи тривають, про результати буде повідомлено пізніше.

Нагадаємо, 31 травня у селі Покотилівка зафіксовано мор риби. Риба викидалася з води недалеко від коксохімічного заводу біля моста. Причини мору риби у рибінспекції не назвали. 

«Швидше за все, що був викид з очисних споруд, тому що вода була каламутна і на ній плавала плівка.Риба загинула через нестачу кисню. Тривають дослідження води, а зразки риби взяли ветеринари», - зазначив держінспектор Іван Григорчук.

Автор: Администратор сайта