На чому хочуть "виїхати" санаторії Криму. Інформація Укрпрофоздоровниці

05.11.2012 12:00 Влада
http://www.konfetti.com.ua/ http://www.konfetti.com.ua/

Путівку в будь-який кримський санаторій можна купити дуже легко. Але сьогодні інші проблеми – вартість відпочинку далеко не завжди відповідає його якості.

21-денне перебування в санаторії на кримському узбережжі може коштувати від 5 до 10 тис. грн, що для більшості українців є значною сумою. При цьому іноді купуєш «кота в мішку»: за тисячу доларів можна відпочити в номері з євроремонтом і європейським же рівнем комфорту, а можна й відчути «радянський комфорт» – потрапити в кімнату з побіленими стінами замість шпалер і ванною, що її не міняли з часів будівництва санаторію. Саме через низький рівень комфорту українці знеохочуються до відпочинку й оздоровлення в санаторіях. Цю проблему було озвучено експертами під час X Міжнародної курортної виставки «Україна – цілий рік», яка відбулася 17 жовтня в Ялті.

Інвестиції в розвиток себе виправдовують

Щоб позбутися недоліків, у багатьох оздоровчих закладах в останні роки почали впроваджувати новий рівень сервісу та обслуговування. Так, з’явилось харчування у форматі «шведського стола», люксівські номера з сучасним ремонтом і технікою, додаткові послуги, які вже включено у вартість путівки. Все це дало позитивний результат: цього року суттєво зріс попит на лікування в санаторіях Криму.

За 9 місяців 2012 року кількість людей, які відпочили в лікувально-оздоровчих закладах ЗАТ «Укрпрофоздоровниця», порівняно з минулим роком збільшилася на 10 % (це, кім іншого, дозволило заплатити понад 40 млн грн податків). Про це в ході форуму на відкритті виставки повідомив заступник генерального директора ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» Володимир Саєнко.

– Рівень комфорту в деяких санаторіях залишає бажати кращого. Це дійсно так, але ми намагаємося інвестувати в розвиток. Уже цього року в санаторіях «Укрпрофоздоровниці» «Ясна поляна», «Україна», «Місхор» передбачено збільшення інвестицій… У «Ясній поляні» ведеться ремонт лікувально-фізкультурного комплексу, буде закуплено нове обладнання. Це санаторій матері й дитини, тому буде закуплено профільне обладнання, УЗД та інше, – зазначив Володимир Саєнко.

Він підкреслив, що для подовження курортного сезону в Криму необхідно зробити ставку на медично-реабілітаційний напрямок.

– Такий санаторій, як імені Бурденка в Саках, на сьогодні заповнений на 100 %. Усе ж таки найперспективніший для Криму напрям – саме система реабілітації, оздоровлення. Ми спробуємо максимально співпрацювати з владою Криму в цьому напрямі, – заявив Володимир Саєнко.

Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №132 від 03.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта